Ped golbal reprezentanco je pestro leto, v katerem se želijo vrniti v skupino A evropskega golbala. Prvenstvo druge golbal lige bo gostila septembra Madžarska.

Dva turnirja  131103_golbal_00

»V načrtu sta tudi dva mednarodna turnirja. Prvi nas čaka v marcu (Benetke) in drugi v maju (Izola). Zaradi finančne situacije na ZŠIS-POK, bomo imeli v letošnjem letu manj treningov, kot pretekla leta,« pravi Ivan Vinkler.

Finančna vzpodbuda za EP

Veseli se domačega turnirja v Izoli, ki je na sporedu vsaki dve leti. Financira ga Zveza slepih. »Veseli smo, da je tako, ker bomo imeli vsaj dva mednarodna turnirja. Če bo dobro organiziran turnir, bomo tudi finančno kaj zaslužili in kasneje ta denar porabili za pripravo na EP. Želja je tudi, da bi imeli en turnir pred EP. Ta želja verjetno ne bo uresničena, ker enostavno ni financ.«

Vabljeni na trening

Trenerski kader ostaja enak, sprememb ni v igralski zasedbi. Na treningu sta se ekipi pridružila dva nova-mlada igralca. Za enega še ne vedo, če bo zadovoljil mednarodne klasifikatorje. Treningi potekajo ob torkih in četrtkih med 17. in 19. uro, dvakrat na teden so reprezentanti tudi v fitnesu. »Mlado in staro se nam lahko pridruži, kot že mnogo let ob torkih in četrtkih od 17- 19 ure v Zavodu za slepe in slabovidno mladino, Langusova 8, Ljubljana,« še doda Vinkler.

Print Friendly, PDF & Email