Sinoči je bila v Hotelu Grand hotel Union slavnostna predstavitev olimpijske reprezentance Slovenije, udeležil pa se jo je tudi edini slovenski paraolimpijec Gal Jakič, ki bo še tretjič potoval na ta športni spektakel.

140123_rozman_lazar_00

Zgledno sodelovanje z OKS

Damijan Lazar, predsednik ZSIS-POK, je izrazil vnovično navdušenje nad dobrim sodelovanjem z olimpijskim komitejem, pohvalil pa je gesto skupne predstavitve, ki ima na simbolni ravni velik pomen za šport invalidov.

Veliki načrti s curlingom

»Bistveno je, da imamo predstavnika na igrah. Delamo na tem, da jih bo še več. Radi bi, da se tudi naš curling prebije na naslednje igre med ekipnimi športi. Želim pa si, da Gal doseže dober rezultat, saj bo s te pripomogel k promociji športa in večji popularizaciji,« pravi Lazar, ki pozdravlja tudi vnovičen smučarski kamp, ki bo potekal prihodnji teden na Rogli. Udeležil se ga bo tudi sam: »Veselim se novih znanj. Upam, da se razširi potencialna baza kandidatov ter tudi zimska ponudba.«

Igre na TV Slovenija

Lazar, na sinočnji prireditvi ga je spremljala strokovna sodelavka ZSIS-POK Špela Rozman, je še dodal, da so pri koncu pogovori glede medijskega spremljanja paraolimpijskih iger, ki jim bo precej časa namenila tudi nacionalna televizija.

140123_jakic_00

Zadnje priprave

»Utripa se še ne čuti, zdaj je čas za zadnje priprave. To je obdobje, ki je pri meni precej hektično. Zdaj ga doživljam skozi drugačno perspektivo. Zavedam se, da atributi na katere sem igral v preteklosti, to pot ne bodo pomagali. Zato bo treba najti nov pristop, s katerim bi segel po rezultatu,« pravi Gal Jakič, ki je bil drugič pred odhodom na zimske igre poleg pri predstavitvi reprezentanc: »Prvič je bilo to pred odhodom v Vancouver. To je lepa gesta, ki pove precej. Vsi smo športniki. Te naše razlike pa niso tak velike, kot se zdijo na prvi pogled.«

Print Friendly, PDF & Email