Podobno kot olimpijske igre so tudi paraolimpijske zaenkrat zgodba o uspehu. Prireditelji poročajo o visokih številkah obiskovalcev: do ponedeljka je bilo prodanih že 287.000 vstopnic, kar je 57.000 več kot pred štirimi leti v Vancouvru.

:: Videopovzetke dneva spremljajte na TV Slovenija 2

:: Videoprenos iger v živo iz Sočija

72 kompletov medalj

Samo v soboto je olimpijski park v Sočiju obiskalo 45.000 ljudi, slovesnosti ob podelitvi medalj pa več kot 2000. Paraolimpijskih iger se udeležuje 547 športnikov iz 45 držav. V igri je 72 kompletov medalj, Slovenijo pa na igrah zastopa Gal Jakič. V slalomu in veleslalomu bo nastopil 13. in 15. marca.

140311_soci_00

Ponedeljek je prinesel sedem končnih odločitev, igre pa so dale sedem novih olimpijskih prvakov. Dekleta so se merile v alpskih disciplini super G, kjer so prvakinje postale Nemka Anna Schaffelhuber, Francozinja Marie Bochet in Britanka Kelly Galagher, to je sploh prva zlata medalja za Britance na zimskih igrah v zgodovini.

V teku na 20 kilometrov sta se zlata veselila Rus Rušan Minegulov in Kanadčan Brian Mc Keever.  Pri dekletih na 15 kilometrov sta bili najboljši Švedinja Helene Ripa in Rusijanja Elena Remizova.

Medalje je osvojilo že 13 držav, na prvem mestu so Rusi, ki jih imajo že 24.

Print Friendly, PDF & Email