Danes se bo ob 17. uri v Kamniku v Zavodu Cirius zbrala košarkarska reprezentanca na vozičkih. Zbrane bosta pozdravila predsednik Zveze za šport invalidov Paraolimpijski komite Damijan Lazar in novi selektor Gregor Vodenik.

Pripravljeni na prvenstvo (foto: Danilo Kesić/kosarka.si)

Odločno v akcijo

»Hvaležen sem za izkazano zaupanje, ki ga želim upravičiti z delom na in ob parketu. To reprezentanco želimo dvigniti organizacijsko in na parketu. S skupnimi močmi nam bo uspelo. Vsi pa se moramo zavedati, da je igranje za Slovenijo čast, igralcem pa treba ponuditi maksimalno dobre pogoje, ki jih lahko v dani situaciji zagotovimo,« je pred prvo akcijo povedal Vodenik.

Dvakrat v A diviziji

Slovenska reprezentanca igra v B diviziji evropske košarke, kjer je na zadnjem evropskem prvenstvu zasedla 6. mesto. Slovenija je dvakrat evropsko prvenstvo tudi gostila – leta 1996 v Ljubljani, leta 2012 pa v Laškem. V letih 1997, 1999 in 2003 je Slovenija igrala tudi v elitni A diviziji evropske košarke, kamor bi se tudi danes rada vrnila. Letošnje evropsko prvenstvo divizije B bo med 9. in 17. junijem gostila Češka, Slovenija pa bo v prvem delu tekmovanja igrala z Izraelom, Avstrijo, Ukrajino in Češko.

Print Friendly, PDF & Email