Slovenska košarkarska reprezentanca na vozičkih se je minuli petek zbrala na uvodnem treningu v Kamniku. Zbrane je uvodoma pozdravil predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite Damijan Lazar, predstavil se je novi selektor Gregor Vodenik.

140422_kosarka_00

Nagovor predsednika

»Rad bi vam zaželel uspešno delo in dostojno zastopanje Slovenije,« je meddrugim povedal Lazar, ki je v imenu ZSIS-POK zagotovil dobre pogoje. Lazar je izpostavil pomen dela z mladimi igralci, čemur bo še več časa namenjenega po koncu evropskega prvenstva, ki ga junija letos gosti Brno.

Na obisk v vse ekipe

Selektor Vodenik je bil po prvem treningu zadovoljen s prizadevnostjo ter pristopom košarkarice in košarkarjev. V prihodnjih dneh bo obiskal tudi vse ekipe, ki se merijo v državnem prvenstvu, da bi še dodatno dobil vpogled v košarkarsko stanje v Sloveniji ter ekipi morda pridružil še kakega novega potencialnega člana.

Štiri tekme

V maju bo reprezentanca trenirala desetkrat v Ljubljani, junija pa bo pred odhodom na Češko opravila še tri treninge. V tem času bo odigrala tudi štiri pripravljalne tekme.

Na Češko

Slovenska reprezentanca igra v B diviziji evropske košarke, kjer je na zadnjem evropskem prvenstvu zasedla 6. mesto. Slovenija je dvakrat evropsko prvenstvo tudi gostila – leta 1996 v Ljubljani, leta 2012 pa v Laškem. V letih 1997, 1999 in 2003 je Slovenija igrala tudi v elitni A diviziji evropske košarke, kamor bi se tudi danes rada vrnila. Letošnje evropsko prvenstvo divizije B bo med 9. in 17. junijem gostila Češka, Slovenija pa bo v prvem delu tekmovanja igrala z Izraelom, Avstrijo, Ukrajino in Češko.

Print Friendly, PDF & Email