Med 6. in 11. majem bo Laško v športni dvorani Tri lilije gostilo že 11. Slovenia Open. Namiznoteniški turnir za športnice in športnike invalide velja v tem hipu za najmočnejši turnir na svetu! Sodelovalo bo več kot 300 športnic in športnikov iz 36 držav, ki se pripravljajo na vrhunec sezone  (svetovno prvenstvo na Kitajskem med 6. in 15. septembrom). Slovenske barve bodo v Laškem zastopali Andreja Dolinar, Barbara Meglič in Primož Kancler. V Laškem se bo med 7. in 8. majem tekmovalo v posamični konkurenci, v 9. in 10. pa so na vrsti ekipni boji.

130509_lasko_00

Promocija športa invalida

»S kvalitetno organiziranim športnim dogodkom in kvalitetno namestitvijo tradicionalno privabljamo največje število namiznoteniških igralcev invalidov. Tako velika mednarodna športna prireditev je pomembna za prepoznavnost Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite kot za slovenske invalide,« pravi pred tekmovanjem Damijan Lazar, predsednik ZSIS-POK in selektor slovenske reprezentance.

»Želimo si, da se mladi invalidi vključijo v šport in skozi šport dosežejo svoje največje življenjske uspehe. Odprto prvenstvo Slovenije tradicionalno obiščejo športniki, ki so dobitniki medalj z največjih tekmovanj. Tako bo v Laškem največji mednarodni pregleden turnir pred jesenskim svetovnim prvenstvom v Pekingu,« doda predsednik.

Leta 2018 bi radi svetovno prvenstvo

Slovenija je dosedaj gostila 10 mednarodnih turnirjev, leta 2007 je bilo v Kranjski Gori tudi evropsko prvenstvo. Leta 2018 pa Slovenija želi gostiti najboljše igralke in igralce na svetu.

Radi se vračajo v Slovenijo

Prvega turnirja leta 2004 se spominja tudi nekdanji slovenski selektor Gorazd Vecko, ki danes uspešno deluje v Veliki Britaniji: »Začeli smo leta 2004, torej pred igrami v Atenah, kjer smo vzeli prvo zlato z Matejo Pintar. Potem je turnir postal kar tradicionalen. Igralci so se počutili kot doma. Naredili pa smo tudi vse v dobrobit igralcev, ki so za plačano na turnirju dobili dober hotel, hrano, treninge, tekme – vse je bili podrejeno njim, ne pa temu, da se zasluži.« Vecko, danes je direktor turnirja v Laškem, ob tem izpostavi, da poseben pečat tekmovanju dajejo tudi izvrstni pogoji v Thermani Laško.

:: Uradna spletna stran turnirja Slovenia Open

Print Friendly, PDF & Email