Danes se v nemškem Hannovru začenja mednarodna tekma ISCH, kjer nastopa tudi slovenska reprezentanca. Nje barve branijo Franc Pinter Ančo, Franček Gorazd Tiršek Nani in Veselka Pevec. Ekipo spremlja trenerski dvojec Polona Sladič&Aleš Kosmač. To je zadnja preizkušnja za slovenske strelce pred svetovnim prvenstvom v Suhlu (17. – 26.7. 2014). Slovenska vrsta je nekoliko okrnjena, doma sta ostala Dušan Rupar in Damjan Pavlin.

140327_strelci_00

Več kot 1800 sodelujočih

V Nemčiji gostijo močno tekmovanje, kjer nastopajo športniki invalidi in neinvalidi. Zbranih je več kot 1800 tekmovalk in tekmovalcev. Danes Franc Pinter začenja ob osmih s kvalifikacijami v malem kalibru leže (R6 MK puška), popoldan pa bosta Pevčeva in Tiršek tekmovala z zračno puško stoje (R4).

Danes prvi nastopi

»Pinter letos zaradi prenove ljubljanskega strelišča sploh ni mogel vaditi, zato je ta tekma zanj bolj uavajalna. Več pričakujemo od Tirška, ki bi moral biti blizu finala. Veselka ima težave z vidom, zato so napovedi precej nehvaležne,« pove Polona Sladič pred začetkom tekmovanja.

Tekmovanje lahko spremljate v živo:

:: Facebook Slo Paralympic Shooting

:: Facebook IPC Shooting

Print Friendly, PDF & Email