Vrhunski plavalec Darko Đurić ima v teh dneh precej obveznosti, malo manj in malce bolj prijetnih. Med prve sodi sedenje pred knjigam in gradivo, med slednje pa treningi in akcija zbiranja sredstev za Darkove noge. Darko je študent poslovnih ved, še nekaj izpitov mu je ostalo, potem sledi diploma. »Do konca septembra bi rad spravil izpite pod streho, potem sledi še diploma,« pravi Darko, ki mu je od 1.4. lažje. Dober mesec in pol je zaposlen v javni upravi, Carinska uprava Republike Slovenije ga je kot prvega športnika invalida vzela pod svoje in mu ponudila socialno varnost.

1305_darko_duric_00

Brestanica in Radovljica

»Hvaležen sem vsem za to. Sedaj mi je lažje, tudi prek meseca pridem lažje, pa staršev ni treba prositi za kak dodaten evrov,« nadaljuje Darko, ki v teh dneh tudi intenzivno trenira. Prejšnji mesec je bil na mitingu v Eindhovnu, kjer pa se ni ravno izkazal. »Pred dnevi sem spet ujel prave občutke. Moj trener Boro Štrumbelj pravi, da je forma kar dobra, na evropskem prvenstvu pa bom spet ciljal na visok rezultat,« potrdi svoje visoke cilje Darko, ki ga do nastopa na prvenstvu Stare celine čakata še tekmi v Brestanici in Radovljici.

Zbirajo se evri

Vmes pa Darko bije še en boj, tudi iz tega pa bo izšel kot zmagovalec. V polnem teku je humanitarna akcija, kjer se zbirajo evri za novi nožni protezi, ki jih Darko rabi, da bi normalno hodil. Cena je astronomska – skoraj 130.000 evrov. Do danes je zbranih 25.000 evrov, naš športni as mora iz svojega žepa plačati 79.456, država bo prispevala 6.513,27, proizvajalec protez Ottobock bo zavoljo Darkove športne kariere dodal 43.363,37. »Protezi sta res dobri, teden dni sem hodil z njima. Precej bolj stabilen sem, pa niti enkrat nisem padel, kar se mi pri sedanjih večkrat zgodi,« z žarom v očeh in otroško navdušenostjo pove Darko, ki upa, da se evri naberejo. Minuli vikend so za Darka zbirali sredstva na 3. Moto dnevu v Naklem, 31.5. maja sledi humanitarna nogometna tekma med slovensko hokejsko reprezentanco in FC Podbrezje. Zasluge za to gredo Darkovima sokrajanoma hokejistoma Boštjanu Goličiču in Žigi Jegliču, 6.6. pa bo zabavno prireditev v Kranju organiziral še tone Fornezzi Tof, v prihodnjih dneh pa se bo začelo tudi zbiranje evrov prek SMS donacij pri Tuš Mobilu.

Kako pomagati?

V veliko oporo pa je Darku še naprej njegova srčna izbranka Iris, ki jo je spoznal lani. »Ves čas me vzpodbuja na vsakem koraku in mi daje vedeti, da je tu z mano,« še doda Darko. Darku lahko pomagate, če nakažete po svojih močeh na račun Društva sonce, Podbrezje 150, 4202 Naklo. Račun sliši na ime: SI56600000000389138, koda namena: CHAR.

Print Friendly, PDF & Email