V Izoli se je končal 9. mednarodni turnir v golbalu. Slovenska reprezentanca je zasedla končno 5., naslov je šel v Španijo. Našo reprezentanco je na poti v polfinale ustavila Turčija. Povejmo še to, da je včeraj slovensko reprezentanco na turnirju obiskala ekipa TV Slovenije.

140524_golbal_00

:: Spremljajte turnir v golbalu na Twitterju

Proti Turkom preveč napak

»Prvi igralni dan smo prikazali zelo dobre igre. Dve tekmi smo dobili in dve po razburljivi končnici izgubili.  V svoji skupini smo osvojili 3. mesto in smo tako v nadaljevanju na izpadanje igrali z Turčijo. V drugem igralnem dnevu naša igra ni bila na takšnem nivoju kot prvi dan. Proti Turčiji smo naredili preveč napak v obrambi in tekmo izgubili,« ocenjuje Ivan Vinkler nastope naše golbal reprezentance na turnirju v Izoli.

Tudi 5. mesto uspeh

»Pred nami so bile ekipe, ki jih naslednji mesec čaka SP. Priložnost za igro so dobili vsi igralci. Veliko priložnosti sta dobili najmlajša igralca (Višnikar in Koščak). Odlično sta jo izkoristila vse do zadnje tekme. Sploh v končnici tekme sta naredila preveč napak in tekmo naredila bolj zanimivo. Zastavljen cilj ni bil izpolnjen, kljub temu sem zadovoljen z 5. mestom,« sklene Vinkler.

Končni vrstni red:
1. Španija, 2. Češka, 3. Turčija, 4. Finska, 5. Slovenija, 6. Italija, 7. Hrvaška, 8. Kosovo, 9. Madžarska, 10. Azerbajdžan

finale:
Češka – Španija 6:9

tekma za 3. mesto:

Turčija – Francija 7:5

tekma za 5. mesto:

Slovenija – Italija 12:9

tekma za 8. mesto:

Hrvaška – Kosovo 13:5

Print Friendly, PDF & Email