Danes se bosta na igrišču »Pod farovžem« v Podbrezjah ob 17. uri na tradicionalni nogometni tekmi (že četrtič) pomerili ekipi FC Podbrezje in ekipa igralcev Hokejske reprezentance Slovenije (Robert Kristan, Rok Tičar, Robert Sabolič, Žiga Jeglič, Boštjan Goličič, Miha Brus, Anže Kuralt, Matic Podlipnik, …).

140531_darkove_noge_00

Letošnje srečanje bo poleg zahvale zvestim navijačem hokejske reprezentance imelo tudi dobrodelno noto, saj bodo hokejisti Žiga Jeglič, Boštjan Goličič in Andrej Tavželj paraolimpijcu in dvakratnemu svetovnemu prvaku Darku Đuriću podarili podpisane hokejske drese, s katerimi so v letošnjem aprilu igrali na svetovnem prvenstvu 1. divizije v Južni Koreji. E-dobrodelna dražba, ki že poteka, se bo zaključila v soboto ob 19. uri v prireditvenem šotoru. Celoten izkupiček bo namenjen nakupu »Darkovih novih nog«, za katere bo moral odšteti kar 79.500 EUR. Svojo dobrodelnost so izkazali tudi vsi nastopajoči, saj so se odpovedali honorarjem, pa tudi mnogi donatorji, ki so finančno podprli sobotno srečanje.

Po uvodnem fotografiranju in državni himni, ki jo bodo zapeli pevci Gorenjskega okteta, bo Darko Đurić s prvim udarcem simbolično začel nogometno tekmo. Med odmorom bodo Žiga, Boštjan in Andrej Darku poklonili svoje drese,  vse skupaj pa bo s humorjem začinil imitator Sviks. Po zaključku tekme bo v prireditvenem šotoru potekala dobrodelna dražba hokejskih dresov, za okusno kulinariko bo poskrbel Grega Praprotnik – Pepev, za dobro razpoloženje pa: DJ Balanca, imitator Sviks, harmonikarji Aleš Pičulin – Piči, Matic Papa, Anže Prostor, Duo Veseljak, …

Print Friendly, PDF & Email