Alen Kobilica je minuli vikend navdušil na tekmi svetovnega pokala v paratrialtonu, kjer se je v Londonu zavihtel na visoko 3. mesto. »Tekma je bila odlična, dosegli smo izvrsten rezultat. Na domačem terenu Britancev pa smo jim premešali načrte in se prerinili na stopnice. Končno 3. mesto pomeni stik s svetovno elito, kljub korenitim spremembam pravil (združitev slepih in slabovidnih v isto skupino),« je po tekmi povedal Kobilca.

140602_paratriatlon

Trener Gregor Nahtigal pa je dodal:
»Dobra pripravljenost in močna želja sta nas gnala napej. Tekme smo lotili malce prestrašeno, saj je niz dogodkov, odstop, diskvalifikacija in nesrečno lansko 4. mesto v karieri Alena Kobilce kot triatlonca naredila svoje, zato ima preboj na stopničke se toliko  večjo vrednost. Priključitev Jaroslava Kovačiča v ekipo je bila odlična in ključna za preboj v svetovni vrh.«

Naslednja tekma bo v avstrijskem Kitzbühlu, kjer pa bodo apetiti po uspehu v meki paratriatlona vnvič zelo visoki. Ekipo paratriatlona sestavljajo Alen Kobilica, Jaroslav Kovačič (guide), Peter Harnold (guide 2), Miha Jurečič (sparing partner) in trener Grega Nahtigal.

Print Friendly, PDF & Email