Slovenska odbojkarska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu na Poljskem dosegla drugo zmago. S 3:0 v nizih je odpravila domačinke. Varovanke selektorja Simona Božiča so se izkazale, jutri ob 9.15 pa jih čaka obračun z aktualni olimpijskimi podprvakinjami ekipo ZDA.

140617_odbojka_02

Trenutek resnice

»Jutri ob 9.15 nas čaka tekma proti drugouvrščeni ekipi z olimpijskih iger – Ameriki. Stvar je v istem trenutku tako preprosta, pa vendar tako zakomplicirana. Vse, kar vem in se zavedam je, da si te zmage zelo želimo. Žoga je okrogla, naša srca željna zmage, naši upi in vsa pričakovanja pa zelo optimistična. Slovenija, jutri je naš dan…..Bodite z nami in verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo,« je zapisala Regina Terbuc Roudi.

Dobrim željam se pridružujemo tudi iz domovine!

SP sedeča odbojka, tekme Slovenije:

15.6.
Slovenija – Rusija 0:3
Želja po zmagi je bila ogromna, a žal se je na prvi tekmi svetovnega prvenstva v odbojki sede na Poljskem izkazalo, da je Rusija lansko leto upravičeno osvojila naslov evropskih prvakinj. Kljub res dobri borbi na igrišču so Slovenke tekmo izgubile z rezultatom 3:0 v setih. Predvsem v tretjem setu so dekleta prikazala odlično igro in veliko požrtvovalnost ter ta set izgubila z nesrečnim rezultatom 23:25. Glede na odlično igro in glede na to, da je bila to prva tekma, so vse poti še odprte.

16.6.
Slovenija – Velika Britanija 3:0
Reprezentanca Slovenije je na svetovnem prvenstvu na Poljskem dosegla prvo zmago. Tekma med Veliko Britanijo in Slovenijo se je končala z rezultatom 3:0 v prid Slovenije. Dekleta so z odločno in srčno igro pokazala, da so boljše nasprotnice in v nobenem trenutku niso dovolila Britankam, da bi jih ogrozile. Tako so Britanke v celi tekmi dosegle zgolj 28 točk. Prve točke v dresu reprezentance je dosegla tudi nova članica ekipe Jana Ferjan in dobro izkoristila dano priložnost.

17.6.
Slovenija – Poljska 3:0


18.6.

Slovenija – ZDA (9.15) 

19.6.
Slovenija – Finska (11.30)

:: Tekmovanje lahko spremljate v živo

:: Uradna Facebook stran slovenske odbojkarske reprezentance

Print Friendly, PDF & Email