Alen Kobilica je včeraj s svojo ekipo, v njej sta spremljevalec Jaroslav Kovačič in trener Grega Nahtigal odpotoval v avstrijski Kitzbühel na evropsko prvenstvo v triatlonu in paratriatlonu. »Kitzbuhel je pokrajina, ki je višje ležeča in zato precej hribovita, na srečo pa so traso paratriatlona uspeli speljati po nekako ravninskem delu, saj bi preveč naklona lahko predstavljalo resno težavo paratriatloncem v kategoriji sede (vozički). Trase ne poznamo, tudi seznanitve t.i. familirization ni v uradnem programu, razen plavalnega dela. Tako se bomo morali znajti in sami opraviti pregled proge, saj je vizualizacija za Alena izjemno pomembna,« uvodoma pove trener Nahtigal.

140602_paratriatlon

Težave pred odhodom

Letošnjo sezono so v taboru Kobilice dali poudarek teku in kolesu, kar je bilo vidno na prejšnji tekmi v Londonu, kjer so bili ravno zavoljo tega na visokem 3. mestu. »Današnja pripravljenost je dobra, pa vendar ne moremo brez zapletov, saj se je Alen na zadnjih pripravah (pred 7 dnevi) presekal glavo, za kar je bilo potrebno šivanje. Obravnavali pa so nas na Univerzitetnem rehabilitacijskem centru Soča zaradi rahlo natrgane mišice. Sedaj smo šive odstranili, poškodovano nogo pa saniramo in upamo, da ne bo dodatnih zapletov pred in med tekmovanjem,« še doda Nahtigal.

Točke za SP in POI

»Realno pričakujemo uvrstitev do 5. mesta, kar bi bil izjemen rezultat in pridobitev pomembnih točk za uvrstitev na svetovno prvenstvo in nenazadnje, ker že šteje tudii na paraolimpijske igre,« meni Alenov trener, ki opozarja, da je evropsko prvenstvo dejansko kar svetovno prvenstvo, saj ravno tekmovalci Stare celine krojijo sam svetovni vrh. Ob tem velja dodati, da so letos prvič združeni slepi in slabovidni in tekmujejo s časovnim zamikom, tako je na koncu prvi tisti, ki prvi pride skozi cilj.

Obračun bo možno spremljati v živo, paratriatlon pa je na sporedu v soboto, 21. junija, neposreden prenos bo na uradni strani ITU.

Print Friendly, PDF & Email