Slovenski paratriatlonec Alen Kobilica nadaljuje z velikimi uspehi. Danes je na tekmi svetovnega pokala v Italiji zasedel izvrstno 4. mesto. V minulem mesecu je bil 3. na tekmi svetovnega pokala v Angliji, 4. pa je bil na evropskem prvenstvu.

140626_kobilica_01

Izvrstno na kolesu in na teku

»Osvojeno 4. mesto na tekmi pomeni, da imamo dovolj točk, da bi morali brez težav priti na svetovno prvenstvo v Kanadi. Današnja tekma je potekala v centru mesta (kolesarski del ) in ponekod je bilo le toliko prostora, da sta z težavo prišla skozi Alen in Jaroslav. Plavanje sta po pričakovanju dobro opravila, prišla sta na 3. mesto. Na kolesu sta bila odlična, prišla sta na drugo mesto. Na teku pa po pričakovanjih ni šlo hitreje kot 4.09 min/km v povprečju,« je sporočil trener Grega Nahtigal.

Hvala Jaroslavu

Ob tem sta Alen in Grega izpostavila veliko vlogo spremljevalca Alena Kobilice Jaroslava Kovačiča, ki je nastopil kljub temu, da ga v nedeljo čaka nastop na državnem prvenstvu, pred tednom dni pa je opravil z Ironmanom.

Z mislijo na Kanado

»Zadovoljna ekipa se vrača v Slovenijo, kjer se bodo nemudoma začele priprave na težko pričakovano svetovno prvenstvo,« še dodajo v taboru Kobilice, ki se s svetovno elito spoprijel med 26.8. in 1.9. v kanadskem Edmontonu.

Print Friendly, PDF & Email