Za Slovenijo je izvrsten dan na svetovnem prvenstvu v streljanju. Ekipno je Slovenija z zračno puško zasedla 2. mesto (svetovni prvaki so postali Korejci, Slovenija pa je imela nekaj časa v lasti celo svetovni rekord), Gorazd Franček Tiršek in Veselka Pevec pa sta Sloveniji pristreljala kvoti za prihajajoče paraolimpijske igre v Riu leta 2016.

2107_strelci_00

Gorazd Franček Tiršek je z zračno puško zasedel 6. mesto s 634.0 kroga, Veselka Pevec je bila 9. 629.9 (0.3 kroga jo je ločilo do finala!). Damjan Pavlin pa 19. s 626.7. Svetovni prvak je postal Korejec Youngjun Jeon (632.0). Franc Pinter je z zračno puško leže zasedel že dopoldan 25. mesto, nastreljal je 627.6 kroga. Zlata se je veselil Korejec Jinho Park (633.0).

»Današnji dan je bil seveda več kot odličen. Z naslovom svetovnih podprvakov smo dosegli največji ekipni uspeh do sedaj. Nani Tiršek se je uvrstil v finale z novim osebnim rekordom, tam sicer izpadel kot šesti, a s tem dosegel tako želeno kvoto za Rio 2016. Kvoto je zaradi t.i. ženske kvote kot prvouvrščena ženska osvojila tudi Veselka Pevec, ki je sicer dosegla 9. mesto, samo 0,3 kroga za finalom prvih osmih. Za nastop pa si vse pohvale zasluži tudi Damjan Pavlin, ki je prav tako z osebnim rekordom pripomogel k temu ekipnemu uspehu. Dve kvoti za Slovenijo za Paraolimpijske igre v Riu 2016 na tem prvem tekmovanju, kjer je kvote sploh mogoče doseči, je seveda izvrsten dosežek!« povedo v slovenskem taboru po izjemnem uspehu!

Več o reprezentanci:

:: Uradni Facebook profil reprezentance

:: Uradni rezultati v živo

Print Friendly, PDF & Email