Slovenska strelska reprezentanca je zabeležila nov uspeh – na svetovnem prvenstvu v nemškem Suhlu je v disciplini padajoče tarče (disciplina ni olimpijska, je pa na sporedu evropskih in svetovnih prvenstev ter svetovnih pokalov) Veselka Pevec zasedla 1. mesto, Nani Tiršek pa je bil bronast!

2707_strelci_00

Z ekipnim srebrom in dvema kvotama

V kategoriji SH2, kjer sta naša dva osvojila zlato in bron, je bilo sinoči 35 tekmovalcev. Streljalo se je na pet padajočih tarč – gre za sistem biatlonskih tarč, ki se zaprejo, če je zadetek dovolj dober. Iz vsake skupine štirih strelcev se naprej vedno uvrščata po dva, vse do finala, kjer se zadnji štirje pomerijo za medaljo. Slovenija se je okitila s kar dvema. Tekmovanje se je sinoči tudi uradno končalo.

Slovenska odprava pa se danes popoldan vrača v domovino s srebrno medaljo v ekipni konkurenci z zračno puško, kjer je zasedba Gorazd Franček Tiršek (6. v posamičnem finalu s 634.0 kroga), Damjan Pavlin in Veselka Pevec pristala na 2. mestu, Pevčeva in Tiršek pa sta pristreljala dve paraolimpijski kvoti.

Damjanu Pavlinu pa je z zračno puško leže zmanjkalo 0.3 kroga do 8. mesta in olimpijske kvote za Rio. Kljub temu je z izidom 634.2 postavil osebni rekord in pristal na 10. mestu.

Najmanj dva strelca v Riu

»To svetovno prvenstvo, največje strelsko tekmovanje do sedaj, ocenjujem za uspešnega za Slovenijo, saj smo v izredni konkurenci v razredu SH2 osvojili srebrno ekipno medaljo. Neizmerno pa smo veseli tudi prvih dveh kvot za paraolimpijske igre Rio 2016, saj to pomeni, da bo imela Slovenija v Riu najmanj dva strelca. Kvote se bodo lahko osvajale (6) še drugo leto na treh svetovnih pokalih,« ocenjuje minulo tekmovanje glavna trenerka Polona Sladič.

»Posamično nam je uspela ena uvrstitev v finale, ampak glede na to, da smo zaradi finančne situacije lahko šli letos le na eno tekmovanje, je to res velik uspeh. Tekmovalci so streljali svoje osebne rekorde ali blizu njih, zato nam to potrjuje dobro in kvalitetno delo, vsekakor pa smo ugotovili tudi, kje imamo še rezerve,« sklenejo v našem taboru pred odhodom v domovino.

Več o reprezentanci:

:: Uradni Facebook profil reprezentance

:: Uradni rezultati v živo

Print Friendly, PDF & Email