V Moskvi bo med 6. in 10. avgustom potekalo svetovno prvenstvo v kajaku in kanuju, in tudi tokrat bo vzporedno potekalo tudi SP v parakajaku. Slovenske barve bo branil Dejan Fabčič.

»V Brandenburgu na evropskem prvenstvu se ni niti malo izšlo po mojih pričakovanjih in posledično je bilo tudi moje razočaranje veliko. Glede na to, da sem imel v Nemčiji težave s stabilnostjo čolna, je pripravljalno obdobje, ki mu je sledilo, prišlo kot naročeno. Letni oddih z družino na morju sem izkoristil tudi za priprave. S seboj sem vzel parakajak in tako oddelal kar nekaj treningov v težjih razmerah, vetru in valovih. Žal v tem času nisem mogel trenirati v Va-ju,« pove Fabčič.

140804_fabcic_00

»V Moskvi ne vem, kaj pričakovati. Glede na to, da se ti med tako kratko tekmo hitro kaj zalomi, da se pozna vsaka najmanjša napaka in da je narava nepredvidljiva, predvsem upam, da bom odpeljal tako kot znam na treningih. Kam me bo to prineslo, bomo pa videli. Glavna tekma je seveda v K1, saj sem to celo leto treniral. Va še preizkušamo, iščemo pravi čoln in nastavitve in če se tekmi ne bosta prekrivali, bom (ampak samo z namenom pridobiti izkušnje) tudi nastopil na tekmi. Že prihodnje leto bo čisto drugače, saj bo Va moja prva disciplina, saj imam le v tej možnost loviti kvoto za olimpijado,« sklene naš kajakaš.

Print Friendly, PDF & Email