Slovenija bo nastopila na svetovnem namiznoteniškem prvenstvu, ki ga od 8. do 19. septembra gosti kitajski Peking. Slovenske barve bo branila Andreja Dolinar, spremlja pa jo selektor Damijan Lazar. Na pot sta odšla danes zgodaj zjutraj, v soboto in nedeljo pa bosta gosta britanske reprezentance v trening kampu, ki ga vodi naš gore trener ter britanski selektor Gorazd VeckoNa tekmovanju, eno od treh svetovnih prvenstev v septembru, na sporedu je SP v boccii in judu, bo sodelovalo 314 igralk in igralcev.

140905_dolinar_00

Izboljšali servis

Damijan Lazar je zadovoljen z opravljenim. »Dobro smo trenirali po slabi Andrejini sezoni. Prepričan sem, da se lahko prebije iz predtekmovalne skupine. Potem je vse mogoče,« je optimistično razpoložen Lazar. »Na treningih smo izboljšali servis, ki je danes hitrejši in kvalitetnejši. Poudarek smo dali tudi povezovalnim elementom, precej časa pa namenili tudi t.i. vadbi »many balls«.«

Vsaj med osem

»Priprave so bile intenzivne,« uvodoma pove izkušena Dolinarjeva (12. na zadnji svetovni lestvici), ki je bila teden dni v Laškem, tri dni pa je vadila v Italiji z domačinkami, Hrvaško in Srbijo. »Občutki so precej boljši, tak pa je tudi servis. Napovedovala pa ne bi. Sem na začetku en poti, kjer bo v prvem planu naslednja sezona. A bi rada že zdaj naredila korak naprej. Priznam – v Pekingu želim vsaj med 8!« sklene Andreja, ki je bila pred štirimi leti bronasta v ekipni in posamični preizkušnji.

 

Print Friendly, PDF & Email