V turško Alanyjo je včeraj odpotovala reprezentanca gluhih v odbojki na mivki. Slovenske barve bosta branili dvojici Simona Drev in Maja Kuzma ter Valerija Škof in Nina Orešnik. Igra se po pravilih FIVB.

140911_odbojka_00

Prvič med elito

»O pričakovanjih bi težko govoril, saj gremo prvič na tako mednarodno tekmovanje, posnetkov je pa le bore malo in si je težko ustvarit sliko, kaj pričakovati. Upamo pa na najboljše,« pravi trener Erik De Posarelli, ki nam tudi pove, kako je sploh prišlo do ideje za reprezentanco.

Cilj nadgradnja

»Tu za tem je že dolga zgodovina. Simona in Maja sodelujeta že od leta 2007 in se trudita, da bi se uvrstile na neko odmevnejšo tekmovanje mednarodnega okvira. Lani so delale na tem, da bi jih prijavili na Deaflimpics, vendar sta bili zavrnjeni, češ da nimata dovolj mednarodnih izkušenj in zato smo sedaj na pragu EP. Njun cilj je bil ponesti odbojko gluhih Slovenije v svet. Pretežno so delale za na mivko, seveda pa so velike želje tudi za dvoransko odbojko. Prihodnost je odvisna tudi od rezultata, ki ga bodo dekleta dosegla v Turčiji. Seveda pa glavna želja je, da se odbojka gluhih v Sloveniji ne samo ohrani, ampak tudi nadgrajuje. Veliko sem že in tudi še bom sam prispeval na tem področju,« sklene trener.

Print Friendly, PDF & Email