Zveza paraplegikov Slovenije bo tudi v sezoni 2014/2015 skrbela za izvedbo tekmovanj v mednarodni oz. regionalni ligi v košarki na vozičkih. Zato je vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner 4. septembra 2014 sklical delovni sestanek na katerem so se predstavniki ekip, tehnični delegat lige Milan Lukan, njegov pomočnik Mitja Dečman, dogovorili o poteku celotnega tekmovanja.

1509_regionalna_00

Odmevnost tekmovanja

Pred posvetom je o pomenu mednarodnega športnega sodelovanja nekaj besed namenil predsednik Zveze Dane Kastelic, omenil pa je tudi vlogo Zveze paraplegikov Slovenije pri tem košarkarskem tekmovanju. Po poročanju obeh delegatov, vodje lige in vodij ekip, so bili udeleženci enotnega mnenja, da je bila izvedba lige v sezoni 2013/ 2014 najboljša doslej. Razumljivo je, da je bilo še nekaj manjših napak (tudi pri sojenju), ki pa niso vplivale na uspešno sezono. Razveseljivo pa je, da je tekmovanje V NLB WHEEL LIGI vse bolj odmevno, za kar imajo veliko zaslug TV prenosi in drugi mediji. Tudi finančno poročilo za preteklo sezono je ugodno, saj so zaradi varčevanja na vseh področjih, planirana sredstva presegli le za 90 €. Ugodna pa je tudi potrditev, da generalni sponzor NLB WHEEL LIGE kar za obdobje petih let ostaja Nova ljubljanska banka. Tudi Košarka.si vnaprej ostaja pomemben medijski pokrovitelj.

Medsebojne tekme

V nadaljevanju so si razdelili različne obveznosti. Tako posamične ekipe kot vodstvo lige. Glede na številne športne aktivnosti v državah bo najbolj težavna uskladitev urnika tekmovanj. Še posebej, ker je italijanska ekipa Castelvecchio iz Gradiške zaradi večjega števila tekem v domači ligi in manjšega priliva denarja, sodelovanje v tokratni sezoni odpovedala. S tem je porušila dosedanji dobro vpeljan  sistem tekmovanja v dveh skupinah. To je za izvedbo tekmovanja vsekakor slabo, ker bo zaradi večjega števila tekem liga dražja (ekipe bodo igrale medsebojne tekme), hkrati pa bo zaradi izpadle kotizacije manjši finančni priliv. Tekmovanje bo potekalo po dvokrožnem turnirskem Bergerjevem sistemu in pravilih IWBF, peterka na igrišču bo imela lahko 14,5 igralnih točk, ligo pa bo ob tehničnem delegatu Milanu Lukanu, njegovem pomočniku Mitji Dečmanu in delegatu sodnikov Žarku Tomšiču vodil  Gregor Gračner – vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije. V regionalni ligi bodo v sezoni 2014/2015 nastopile – KK Zagreb – Hrvaška, KIK Sana – BiH, KKI Vrbas – BiH,  RSV – Kärnten /Carinthian Broncos – Avstrija in Slovenija. V kratkem bodo uskladili urnik tekmovanja, prve tekme pa bodo odigrane v novembru.

Print Friendly, PDF & Email