Iz Antwerpna, kjer potekajo evropske igre specialne olimpijade, prihajajo nove dobre vesti. Drugi dan finalnih obračunov je Slovenija prišla do štirih medalj – dveh plavalnih ter po ena v namiznem tenisu in balinanju.

140917_medalja_00

Zlato je včerajšnji prvi medalji takšnega leska dodala Eva Zavodnik na 100 metrov prosto. V isti disciplini je bil Gašper Šilc tretji. Matej Kopič in Sergeja Ostrš sta osvojila 2. mesto v namiznem tenisu (dvojice), Mojca Šmon in Franc Pongrac pa 2. mesto v balinanju (dvojice). Nik Jerkovič in Aleksandra Kovačič sta bila v dvojicah pri namiznem tenisu četrta. Prve finalne vožnje so odpeljali tudi kolesarji in sicer na 1 km – Katja Černe je bila šesta, Zoran Valenčič in Žan Tušek pa sta bila v svojih skupinah sedma.

Danes bodo spet nove priložnosti za žlahtne kovine. Tina Rous in Simon Klep bosta tekla na 800 metrov, Branka Sok in Nina Kukovec na 100 ter Gašper Bohinc in Matej Fabčič na 200 metrov.Žana Justin bo nastopila v finalu plavanja na 50 metrov prsno, Tino Rous pa popoldne čaka še finale teka na 400 metrov.

Print Friendly, PDF & Email