Slovenija ima vnovič razloge za veselje – športnice in športniki so na evropskih igrah specialne olimpijade osvojili novih pet odličij! Včeraj je bila najuspešnejša atletinja Tina Rous, ki je osvojila dve bronasti medalji – na 800 in 400 metrov. Srebrni medalji sta osvojila še Simon Klep na 800 metrov in Nina Kukovec na 100, peto medaljo pa je na 100 metrov dodala Branka Sok.

140918_olimpiada_00

Korak do medalj

Čestitke gredo tudi Gašperju Bohincu in Mateju Fabčiču za osvojeni 4. mesti v svojih skupinah na 200 metrov ter Žani Justin za 5. mesto v plavanju na 50 metrov prsno.

Pester dan

Danes bosta finalne obračune odigrala namiznotenisača Matej Kopič in Nik Jerkovič, medtem ko bosta dekleti (Sergeja Ostrš in Aleksandra Kovačič) nadaljevali s predtekmovalnimi boji. Kolesarje (Katja ČerneZoran Valenčič, Žan Tušek) čaka kronometer na 2 km, Tine Müller in Žana Justin bosta plavala na 25 metrov prsno, Eva Zavodnik in Gašper Šilc pa na 200 metrov prosto. Pester bo tudi atletski spored – Nina Kukovec in Branka Sok bosta nastopili v finalu teka na 200 metrov, Gašper Bohinc, Matej Fabčič in Simon Klep pa na 400 metrov. 

Tekmovanja se bodo končala v petek, v soboto pa bo na sporedu sklepna slovesnost. Slovenska ekipa se bo v domovino vrnila v nedeljo dopoldne.

Print Friendly, PDF & Email