»Zavedamo se, da le delo z mladimi ter načrtni treningi prinašajo rezultate na dolge proge,« pravi Gregor Vodenik (asistira mu Žiga Kobaševič), selektor košarkarske reprezentance v košarki na vozičkih.

Priprave kosarka

Priprave na regionalno ligo

Zavoljo tega je ta vikend v Kamniku zbral igralce, da jih pripravi na uvodno tekmo v regionalni Ligi NLB Wheel, naslednje večje tekmovanje pa slovensko izbrano vrsto čaka junija 2016, ko bodo naskakovali preboj v elitno divizijo evropske košarke.

»Čaka nas zahtevno delo. A bistveno je, da smo z njim začeli danes, ne pa dva meseca pred evropskim prvenstvom,« nadaljuje Vodenik, ki bo ekipo vodil v regionalni ligi, ki jo organizira Zveza paraplegikov Slovenije, vodi pa Gregor Gračner.

Izkoristiti dano priložnost

»Ta liga bo dobra prilika za uigravanje, ključno pa bo, da na teh tekmah preizkusimo mlade. Če želimo v Sloveniji igrati dobro košarko, prepričan sem in verjamem v to, da je to možno, potem moramo nujno povečati bazo. Predvsem pa morajo ti fantje in dekleta, ki pridejo, igrati. Ob gledanju tekem ni še nihče postal dober igralec oz. dobra igralka,« opozori Vodenik, ki nadaljuje začeto delo in sodelovanje z Zvezo za šport invalidov Paraolimpijski komite.

»ZSIS POK se trudi, da nam zagotavlja optimalne pogoje za delo in razvoj. Moja naloga je, da upravičim zaupanje, na igralkah in igralcih pa, da od samih treningov odnesejo kar se da veliko,« sklene Vodenik.

Liga NLB Wheel, 1. krog, 9.11.
KKI Vrbas – Slovenija (11.30)
RSV Kärnten – KKI Zagreb (13.15)
Slovenija – KIK Sana (15.00)
KKI Vrbas – RSV Kärnten (16.45)

Print Friendly, PDF & Email