Novo traso Ljubljanskega maratona so ob 10.20 uri s startom na 42 kilometrski preizkušnji odprli ročni kolesarji KK Tušmobila – Zveze paraplegikov Slovenije, ki so ob boku imeli tujo konkurenco tako iz Italije kot iz Hrvaške. Naši ročni kolesarji so zbrani množici tekačev in navijačev, ki jih je bilo nešteto ob progi pokazali, da šport invalidov ni le rekreacija ampak zahteva od človeka veliko več.

Foto: Blaž Uršič

Zmago na novi trasi je slavil Marko Sever, ki je z neverjetnim časom 1 ura in 14 minut slavil pred Markom Dobrškom. Ročni kolesarji so se v okviru sejma Expo, ki je potekal na gospodarskem razstavišču predstavili pod okriljem Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimijskim komitejem. Na sejmu je bil ves čas prisoten trener parakolesarstva v Sloveniji Aleksej Dolinšek, ki je obiskovalcem predstavljal zelo priljubljeno in atraktivno športno panogo med invalidi, to je ročno kolesarstvo. Na 21 kilometrski preizkušnji je nastopil tudi naš slepi maratonec Sandi Novak, ki je polmaratonsko razdaljo končal z novim osebnim rekordom

Leto 2014 so ročni kolesarji zaključili zelo uspešno in v letu dni aktivnega in organiziranega delovanja na Slovenskih tleh dvignili raven parakolesarstva. V naslednji sezoni nas čaka še več dela, ker so pred vrati paraolimpijske igre in fantje bomo trdo garali, da bi lahko bili med potniki v RIO 2016. Seveda verjamemo, da brez močne podpore naših matičnih Zvez to ne bo mogoče.

Print Friendly, PDF & Email