Včeraj je v kulturnem domu v Podbrezjah potekala novinarska konferenca, kjer so gostjepredstavnica URI Soča Maja Mlakar, direktor OE Kranj ZZZS  Srečko Erznožnik, trener Darka Đurića Alen Kramar in Darko Đurić pojasnili vse podrobnosti glede zbiranja sredstev za Darkovo protezo, pogled pa usmerili naprej na tekmovalno pot. Novinarske konference se je udeležil tudi Damijan Lazar, predsednik ZSIS-POK.

:: O akciji je poročala tudi TV Slovenija

141120_duric_darko_00

:: Rezultati dobrodelne akcije:

– na računu društva Sonce je bilo skupno zbranih 72.997,59€, po nakazilu dela avansa 23.9.2014, v vrednosti 68,325,02€ (drugi del je bil nakazan s strani ZŠIS – POK, kjer so se tudi zbirala sredstva), pa je bilo za 4.672€ presežka namenskih sredstev. Sredstva so prihajala z več različnih naslovov to so: posamezni donatorji, podjetja, društva in organizacije in sms donacije.

:: 22.11.2014:

– Darko Đurić bo v Kulturnem domu Podbrezje predstavil nove proteze in se zahvalil dobrim ljudem, ki so mu s svojimi prispevki omogočili varnejši in udobnejši korak. Predstavil bo odločbo ZZZS OE Kranj in predlog uporabe presežnih namensko zbranih sredstev, ki so trenutno še na URI Soča. Ko bodo sredstva vrnjena Darku Đuriću (Društvo Sonce), se bodo dobri ljudje odločali med: vračilom, prenakazilom na odprt prehodni račun dobrodelnega Sklada Sonce, namenskimi sredstvi za servisiranje in vzdrževanje protez ter dokupom novih medicinsko tehničnih pripomočkov za Darka Đurića.

:: Športni cilji:

– trener Alen Kramar je predstavil dva velika cilja v plavanju in to sta: svetovno prvenstvo, Glasgow 2015, osvojitev medalje, ter paraolimpijske igre Rio de Jneiro 2016, izboljšanje 4. mesta iz Londona 2012. Darko Đurić je pohvalil sodelovanje z ZŠIS-POK, ter odlične pogoje v matičnem klubu Gorenjska banka Radovljica.

Print Friendly, PDF & Email