Po triindvajsetletnem vodenju Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez je dr. Janeza Kocijančiča zamenjal dolgoletni predsednik Judo zveze Slovenije in v zadnjem mandatu podpredsednik OKS-ZŠZ Bogdan Gabrovec. Po razburljivi volilni tekmi (kjer imamo glas tudi invalidi) je Gabrovec v finalu ugnal Zorana Jankoviča z 89 proti 51 glasovom. Tretji kandidat je bil dr. Andraž Vehovar (dobitnik olimpijske medalje), ki je bil za dva glasova prekratek za drugi krog.

1412_gabrovec_tirsek

Od novega predsednika Bogdana Gabrovca si tudi šport invalidov veliko obeta. Lahko pa rečemo, da je bilo tudi dosedanje sodelovanje, predvsem v zadnjem času, zgledno in v zadovoljstvo športa invalidov, za kar ima nedvomno zasluge tudi dosedanji predsednik, dr. Janez Kocijančič in njegova ekipa.

Ob tej priložnosti naj nam bo dovoljeno, da se zahvalimo dosedanjemu predsedniku dr. Janezu Kocijančiču za njegovo podporo športu invalidov in nadvse korektno sodelovanje.

Novemu predsedniku Bogdanu Gabrovcu pa iskrene čestitke in srečno roko pri izbiri sodelavcev. Lahko rečemo, da je bilo do sedaj mogoče opaziti veliko naklonjenost Bogdana Gabrovca športu invalidov. Kot dolgoletni športnik in športni delavec je povsem razumel in podpiral naša prizadevanja za umestitev športa invalidov tja, kjer mu je mesto.

ZŠIS-POK

Print Friendly, PDF & Email