Na otvoritvi posebne dvorane za odbojko sede v Braslovčah so se zbrali številni Braslovčani in predstavniki Odbojkarske zveze Slovenije, zbrane pa je uvodoma pozdravil Simon Božič, ki se je vsem zahvalil, še posebej Občini Braslovče, županu Branimirju Strojanšku, društvu DTV Partizan Rakovlje in Branku Mihorku, vodji komisije za odbojko sede pri Odbojkarski zvezi Slovenije, ter nekaterim donatorjem in vsem ki so mu nesebično pomagali pri obnovi, poroča Savinjska televizija.

Pomembnega dogodka za slovenski šport invalidov se je udeležil tudi Damijan Lazar, predsednik ZSIS-POK.

2015_odbojka_sede

V letu dni obnovljeno

Župan Braslovč Branimir Strojanšek pa je ob svojem pozdravu in nagovoru izpostavil pomen oživitve in ohranitve športnega doma. Zahvalil se je Simonu Božiču, ki je v tako kratkem času uredil vse potrebno za obnovo in oživitev doma. Celotna investicija je bila vredna okoli 200.000 evrov. Dela so potekala skoraj leto dni.

Prvič z lastno dvorano

Branko Mihorko je otvoritev športnega centra (dom, zunanja igrišča) opisal kot velik korak k razvoju odbojke in odbojke na mivki sede v Sloveniji. »Športniki invalidi bodo za svoje treninge in tekmovanja prvič imeli na voljo lastno dvorano in se bodo lahko nemoteno pripravljali na nastope na evropskih in svetovnih tekmovanjih, s katerih so domov prinesli že vrsto medalj,« je opozoril Mihorko.

:: Fotogalerija otvoritve v Braslovčah

Center so slavnostno z rezanjem traku odprli župan Branimir Strojanšek, najemnik Simon Božič in predsednik športnega društva DTV Rakovlje Ignac Krivec.

Foto: Savinjska televizija

Print Friendly, PDF & Email