Slovenski reprezentanci v odbojki sede se zahvaljujoč lastni športni dvorani v Braslovčah piše precej bolje. Tudi to je dalo vsem okoli trofejne reprezentance, ki je bila tudi najboljša ženska ekipa minulega leta, dodatnih moči. »Treningi potekajo ob ponedeljkih, sredah in dvakrat ob sobotah. To je v Braslovčah, obenem pa so še treningi tudi v torek v Ljubljani in petek v Novi Gorici,« pove selektor Simon Božič, pred katerim in igralkami je naporno leto.

Štirje turnirji in EP2015_odbojka_sede_00

»Zdaj smo začeli s pripravljalnem obdobjem, ki bo trajalo tri mesece. Temu bodo sledile prve tekme, čakajo nas turnirju na Hrvaškem, Nizozemskem, v Sloveniji in Rusiji. Julija sledi consko prvenstvo v Angliji, jeseni pa evropsko prvenstvo,« nadaljuje selektor, ki ne skriva veselja zaradi novih kapacitet. »Z novo dvorano smo dobili dovolj terminov, da bomo lahko več trenirali tudi individualno in pa ob vikendih,« se novih ur v dvorani veseli Božič.

Novačenje novink in kamp

V odbojkarskih vrstah pa so še vedno na preži za morebitnimi novimi igralkami, ki bi še okrepile njihove vrste. »Še vedno iščemo in vabimo tudi nove igralke za katere smo pripravili začetniške treninge med našimi pripravami ob vikendih. Naša želja je privabiti mlajše invalide, za katere bomo v mesecu avgustu v Braslovčah s pomočjo ZSIS-POK organizirali Evropski kamp za mlade športnike. Žal pa se pri nas v Sloveniji skupaj s svojimi starši zelo redko odločijo za šport, kar nas zelo čudi. Prav tako vabimo v našo dvorano tudi neinvalide (ta teden jih je prišlo 6), da se tudi poskusijo v odbojki sede saj bi radi ta šport razširili med vse ljudi,« sklene Božič.

Print Friendly, PDF & Email