Tudi v letošnjem januarju je v Škofji loki potekal tradicionalni kegljaški praznik. Drugega kola kegljaške lige kegljačev paraplegikov in tetraplegikov se je 16. januarja udeležilo 33 kegljačev iz vseh devetih društev Zveze paraplegikov Slovenije. V moški konkurenci je nastopilo 14 kegljačev v konkurenci žensk so tekmovale štiri kegljačice, med tetraplegiki se je pomerilo pet, med veterani pa deset kegljačev.

2015_kegljanje_00

Ekipno Maribor

V ekipni konkurenci so bili po hudem boju najmočnejši kegljači DP Maribor s 1889 podrtimi keglji, sledila jim je ekipa DP Celje (1704),  tretje mesto pa je osvojila ekipa DP Ljubljana (1689). V najmočnejši  skupini moških je prepričljivo slavil Miran Jernejšek (531), drugi  je bil Janez Janžič (484), oba člana DPMB, tretji je bil Viktor Rupnik – DPLJ (461).

Med kegljačicami je slavila Senka Ivaniševič – DPLJ (443), drugega mesta se je veselila najmlajša tekmovalka Nataša Godec – DPMB (419), tretjega pa Marta Janežič – DPMS (316). Med tetraplegiki je bil najboljši Matej Gruden – DPNG (444), drugo mesto je osvojil Henrik Plank – DP-CE (435), tretje pa Slavko Dunaj – DPMS (401).

Prijetno v Škofji Loki

Najboljši med veterani je bil Anton Simonič – DPMS (448), sledil mu je Janez Kokalj – DPLJ (422), tretji pa je bil Franc Borovnjak – DPMS (396). Prijetno dogajanje na kegljišču so popestrile štiri študentke Zdravstvene fakultete – oddelek za delavno terapijo, ki so tudi tokrat priskočile na pomoč pri podajanju krogel. Kegljačice in kegljači so športno druženje nadaljevali v restavraciji Slorest v bližnji gimnaziji.  Poslovili so se z željo, da se ponovno srečajo v naslednjem let, saj se je kegljačem srednjeveška Škofja Loka že kar pošteno usedla v srce.

 

Print Friendly, PDF & Email