Ambiciozno so v letu 2015 stopili tudi golbalisti, ki se spogledujejo z nastopom na paraolimpijskih igrah v Riu. Zato bo treba do kvalifikacij, reprezentanco pa čaka julija tudi evropsko prvenstvo v Litvi. »Naši treningi potekajo štirikrat tedensko. Ob torkih in četrtkih imamo v Zavodu za slepo in slabovidno mladino Ljubljana treninge v telovadnici (17. – 19. h). V ponedeljek in sreda ali petek je na sporedu fitnes (Sokol Vič). Delajo samostojno, vendar po programu,« pove selektor Ivan Vinkler.

140929_golbal_00

S Hrvati in Madžari

S prvimi tekmami v letošnjem letu pričnejo konec tega meseca, ko se prične razširjena golbal liga (MEGL). To je klubsko tekmovanje, ki ga bodo izkoristili, kot dobre priprave. V takšni obliki se bodo sestajali enkrat mesečno, vse do play off-a, ki bo sredi aprila. V tej ligi bodo nastopile po dve slovenski, hrvaški in madžarski ekipi.

Dve poti v Rio

Prva reprezentančna akcija bo sredi marca v Benetkah, kjer bo potekal tradicionalni mednarodni turnir. »Prvi naš cilj je, da nas uvrstijo med ekipe za Seul, kjer bodo potekale kvalifikacije za Rio. Trenutno smo (prvi) na listi čakajočih. Dokončno usodo bomo izvedeli v začetku marca. Kvalifikacije bodo potekale od 8. – 18. 5. 2015. Druga velika tekma, kjer smo že zraven, je evropsko prvenstvo med 5. in 12. julijem v Litvi. Tudi tukaj lahko še ujamemo normo za Rio Pogoj je, da bomo pred vsemi ekipami, ki še niso uvrščene na igre.«

Nadgraditi leto 2014

Ekipa je ostala v isti zasedbi, kot je bila. Zaenkrat zdravje služi vsem igralcem, razen manjših poškodb, ki niso hujše narave. »Z preteklo sezono smo zadovoljni. Prvi in edini cilj je bil, da se vrnemo v A skupino. V letošnjem letu si želimo vse skupaj nadgradit. To pomeni, da ostanemo v A skupini evropskega golbala in da si izborimo vozovnico za Rio, drugi cilj je visok, vendar realno dosegljiv,« še dodajo v taboru golbalistov.

Print Friendly, PDF & Email