Slovenski šport ima vnovič razloge za dobro voljo. Dobre novice prihajajo iz Dohe, kjer je atlet Sandi Novak postavil nov osebni rekord v maratonu (2.52.07). S tem rezultatom je izpolnil tudi normo za svetovno prvenstvo v maratonu, ki bo 26. aprila potekalo v Londonu.

2015_novak_sandi_00

»To so lepe novice,« uvodoma pove Novak, ki se je z ekipo že vrnil domov. Nad celotno odpravo je bdel Primož Černilec, s Sandijem sta tekla Roman Kejžar in Urban Jereb. »Bilo je nekaj pozitivne nervoze, čutil sem odgovornost. V igri je bila norma,« pripoveduje Sandi, ki je vedel, da je v dobri formi. Želel si je, da se ogne vsem težavam, ki lahko pridejo na pot v takih situacijah. »Na 42 kilometrov se lahko zgodi marsikaj. Nenazadnje tudi krči… Oddahneš si, ko si na cilju,« dodaja Sandi, ki se na tem mestu zahvalil celotni ekipi, ki ga je spremljala in mu omogočila tak dosežek.

Do aprila bo Sandi še trdo treniral.
»Vse stavim na London, potem pa bomo šli naprej. Rad bi tudi čim preje dosegel normo za Rio 2016. Na igre bi se rad v miru pripravil, poleti pa bi bilo dobro, da bi telo malce odpočil. Ves čas sem treniral in bil v pripravljenosti, zato nekaj oddiha ne bi škodilo.«

Print Friendly, PDF & Email