V tem mesecu bodo s delom začeli tudi v showdown reprezentanci Slovenije, ki je uspešno sklenila leto 2014, v tem tempu pa želijo nadaljevati tudi danes in jutri. »Smo v fazi počitka, a konec meseca začnemo zares,« pove selektor reprezentance Gregor Habjan, ki bo svoje varovance prvič zbral 27.2.

2015_showdown_00

Na igre slepih

Vrhunec sezone bodo igre slepih, ki jih bo med 8. in18. majem gostil južnokorejski Seul, to bodo že pete igre te vrste. V Južni Koreji bodo barve Slovenije branili Sanja Kos, Tanja Oranič, Peter Zidar in Miha Susman. »Vedno nas zanimajo najvišja mesta, a za točne napovedi bo treba počakati tja do državnega prvenstva v aprilu« opozori Habjan, ki od leta 2008 vodi reprezentanco.

Igralna in fizična kondicija

»Ne vem točno, kje tiči skrivnost našega uspeha, a dejstvo je, da smo dobro fizično pripravljeni, povrh vsega imamo precej močnih tekem doma, zato imamo tudi dobro igralno kondicijo, kar je najpomembneje,« Habjan pojasni, zakaj je Slovenija tako močna v mednarodni konkurenci.

Habjan je vesel, ker je showdown našel mesto na igrah slepih. »To je še korak bližje paraolimpijskim igram, da si tudi showdown najde mesto tam,« sklene Habjan.

Print Friendly, PDF & Email