Izvrstna slovenska smučarka Anja Drev je včeraj odpotovala v Rusijo, kjer jo med 28.3. in 5.4. čaka nastop na 18. olimpijskih igrah gluhih. To bodo prve igre v Rusiji, hkrati pa tudi prve za našo 17-letno smučarko.

2015_drev_anja_00

Dobra vadba

»Od kar sem izvedela, da sem uvrščena na olimpijske igre, smo delali na polno po programu. Vadila sem vsak dan, včasih celo dvakrat. Zjutraj sem imela smučarski trening, potem pa še kondicijo. Poleti smo velikokrat odšli na tuje, kjer sem naredila 50 smučarskih dni na ledenikih. Dobro smo to izkoristili,« pravi Drevova, ki jo bo spremljal trener Drago Drev, njegov pomočnik bo Rajko Šamšal, ki bo skrbel tudi za smuči. V spremljevalni ekipi so še še Sonja Drev ter Anton Petrič, vodja odprave in delegat na ICSD kongresu, in Sabina Hmelina, poročevalka in delegatka na ICSD kongresu.

Stavi na slalom

»Letos smo naredili tak progam, ki je bolj podvržen temu, da Anja pride v pravo formo ravno v času olimpijskih iger. Bistveno je, da je zdrava, da bo lahko najboljša na igrah,« je pred odhodom povedal Drago Drev.

»Če tereni ne bodo prezahtevni, bo nastopila v vseh panogah – smuk, super G, kombinacija, veleslalom in slalom, ki je tudi njena najmočnejša panoga!« še doda Anjin trener. »Morala bom smučati brez slušnih aparatov,« še pristavi Anja, katere najhujša konkurenca prihaja s Češke, Avstrije in Hrvaške.

:: Uradna Facebook stran olimpijskih iger 2015

:: Uradna spletna stran olimpijskih iger

:: Prispevek RTV Slovenije o Anji Drev

Od torka do nedelje

Danes je odprava prispela v Hanti – Mansijsk, kjer bo Anja prvič trenirala, tako bo tudi jutri in v soboto, ko bo čas izkoristila za aklimatizacijo ter pripravo na tekme. V nedeljo bo Anja odpotovala v Magnitogorsk s čarterskim letom iz Hanti-Mansijska (ca. 1500 km dolg let). Tu jo čaka ogled smučišča Metallurg-Magnitogorsk, v ponedeljek pa že prvi uradni trening. Torek, 31.3., sledi smuk (ob 9. uri po ruskem času), v sredo, 1.4., je na sporedu superkombinacija (ob 9. in 12. uri), v četrtek, 2.4, se vozi super G (9.00), v petek, 3.4., je na sporedu veleslalom (9.00, 12.00), v nedeljo, 5.4., pa še slalom (13.00, 15.00).

Print Friendly, PDF & Email