Ta vikend se bo slovenska reprezentanca v bocci odpravila na Evropski pokal v Španijo. Četverico reprezentantov od 1. do 4. aprila čakajo težki boji z evropsko konkurenco.  Svojega predstvnika ima namreč kar 23 reprezentanc.

2015_boccia_00

Slovenska reprezentanca se v mesto blizu Barcelone odpravlja s štirimi tekmovalci, ki bodo nastopili v dveh kategorijah. V BC2 bosta med posamezniki tekmovala Natalie Finkšt in Fabio Rizzi, medtem ko bo državni prvak in trenutno najboljši slovenski bocciar Matjaž Bartol združil moči v paru z Jakobom Škantljem.

Prvi nastopi že v sredo

Slovenija bo imela tako prvič v zgodovini par v kategoriju BC4. Kljub pomanjkanju izkušenj, saj tako Bartol kot tudi Škantelj še nista tekmovala na tako visokem nivoju, bosta po njunih besedah proti vsem tekmecem iskala svoje priložnosti za prvo mednarodno zmago, ki bi ob tem prinesla tudi že nekaj paraolimpijskih točk. Slovenski par skupinski del čaka že v sredo na prvi dan tekmovanja, morebitni polfinale pa nato naslednji dan.

Nekaj več izkušenj iz najpomembnejših tekmovanj imata Finkštova in Rizzi, ki sta se pred leti udeležila tudi evropskega prvenstva v Lisboni. Predvsem Finkštova je že spadala v zgornjo polovice na svetovni lestvici, a je nato izgubila svoje mesto v najboljši stoterici, tako da si bo 25 – letnica poskušala počasi izboriti mesto, ki ji je nekoč že pripadalo. Tako njo kot tudi Rizzija dvoboji skupinskega dela čakajo v četrtek in petek.

Po izkušnje in čim več točk

»Na tako veliko tekmovanje se naša reprezentanca v tej postavi odpravlja prvič, zato nam pomeni predvsem nabiranje novih izkušenj. Seveda pa pričakujemo dobre uvrstitve in čim več nabranih točk. Imamo odličen par v BC4 in dva tekmovalca v BC2, ki znata presenetiti in poseči precej visoko,« je pred odhodom v Španijo dejala selektorica Barbara Zabukovec, ki si želi le, da bi njeni varovanci prikazali najboljše igre, ki so jih sposobni.

O rezultatih četverice bomo poročali vsakodnevno, na uradni spletrni strani tekmovanja pa si lahko od srede naprej v živo ogledate tudi vse njihove dvoboje http://www.bocciacup2015.com/

Print Friendly, PDF & Email