Slovenska smučarka Anja Drev bo dan kasneje začela z nastopi na olimpijadi gluhih, ki jo od 28.3. do 5.4. gosti Rusija. Razlog za odločitev tekmovanja je logistične narave – smuči tekmovalk so na prizorišče prispele prepozno, da bi opravili uradni trening.

2015_drev_anja_rusija_00

Prijetna olimpijska vas

Anja Drev in tekmovalke so iz Hanti – Mansijska priletele včeraj v Magnitogorsk, kjer jih je že na letališču pričakal sprejem.  »Sledila je namestitev v prijetnih hišah med brezami. Za tem so nas presenetili še z otvoritveno slovesnostjo, ki se zaključi s prižiganjem olimpijskega ognja. Olimpijska vas, kjer bivamo, je varovana podnevi in ponoči. Zaradi prijaznih domačinov je počutje naše ekipe prijetno,« pove Sonja Drev, ki spremlja našo tekmovalke.

:: Uradna Facebook stran olimpijskih iger 2015

:: Uradna spletna stran olimpijskih iger

:: Prispevek RTV Slovenije o Anji Drev

:: Prispevek TIPK TV o Anji Drev

S sposojeno opremo

Anja in tekmovalke so potovale brez smuči, ki so jih zaradi teže tovora naložili na tovornjak. Ker pa se je le ta pokvaril in prišel šele zvečer na kraj dogodka, so organizatorji premaknili uradni začetek tekmovanj. Kljub temu je Anja uspela z izposojeno opremo narediti trening in pridobiti občutek za tukajšnji sneg in smučišče.

Program Anje Drev na 18-ih olimpijskih igrah gluhih:

1.4.
4.30 smuk
6.00 superkombinacija (super G)
10.00 superkombnacija (slalom)

2.4.
6.00 superveleslalom

3.4.
6.00 veleslalom (1. tek)
10.00 veleslalom (2. tek)

5.4.
10.00 slalom (1. tek)
13.00 slalom (2. tek)

* – ure so po slovenskem času

Print Friendly, PDF & Email