V nedeljo, 29.3.2015, so na kegljišču KK Triglav v Kranju končali uspešno sezono slepi in slabovidni kegljači. Pomerili so se na 8. turnirjih širom Slovenije. Vsi turnirji so šteli tudi kot izbirni za sestavo slovenske reprezentance. Evidentirani kandidati so prikazali dobro formo, ki jo bo potrebno še malo izpiliti do začetka EP na Slovaškem (konec maj

2015_slepi_001Iz osem društev

Na štirih turnirji v okviru lige ZDSSS, je tekmovalo 13 ekip iz 8 medobčinskih društev. Zmagala je Ekipa KPŠRD » Karel Jeraj« iz Ljubljane z 139 osvojenimi točkami in 7568 podrtimi keglji. Drugo mesto so osvojili Kranjčani prva ekipa, z 125 točkami in 7545 podrtimi keglji, tretji so bili Koprski Morski psi z 114 točkami in 7266 podrtimi keglji.

Na zadnjem osmem turnirju smo tekmovali za naslove prvakov ZDSSS za posameznike. Nastopilo je 52 tekmovalcev iz 8 MDSS po Sloveniji. Prvaki so postali po kategorija sledeči v moški konkurenci: v kat. B1 Mitja Osolnik iz Ljubljane; kat B2 Jože Lampe Kranj, kat. B3 Mitja Žalar Ptuj in kat B4 Rudi Lah iz Celja. Med ženskami pa so postale zmagovalke: kat. B1 Karmen Vogrič iz Nove Gorice, kat. B2 Danica Padežnik iz Maribora, kat. B3 Marija Fras z Celja in Jelka Orban v kat. B4.

Pregledna tekma na Hrvaškem

V mescu aprilu in maju pa se bodo vsi evidentirani kandidati začeli intenzivno pripravljati za EP na Slovaškem. Prva in edina pregledna tekma za reprezentanco bo prijateljski dvoboj z Hrvati v Zagrebu 9.5.2015.

 

Print Friendly, PDF & Email