Po drugem krogu, ko je NLB Wheel ligo iz objektivnih razlogov zapustila odlična ekipa KKI Sana, so ekipe skladno s pravili Košarkarske zveze Slovenije nadaljevale z nekoliko spremenjenim sistemom tekmovanja. Rezultati tekem z ekipo KKI Sana so bili razveljavljeni, tekme v predvidenem tretjem krogu pa prestavljene. Ekipe so posamične tekme pripravile v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije, zaključno tekmovanje pa je potekalo v organizaciji Zveze za šport invalidov – Paraolimpijski komite. Ekipa KKI Vrbas je ponovila lanskoletni uspeh in s prvim mestom ponovno osvojila prehodni pokal.Slovenija je zasedla 3. mesto.

:: Fotogalerija s turnirja v Novem mestu

Ključna zmaga

Prvo srečanje je v letošnji sezoni 9. novembra 2014 pripravila ekipa KKI Vrbas v Banja Luki, drugo 7. decembra 2014 ekipa KKI Zagreb v Sesvetih, tretje 1. februarja 2015 ekipa RSV Kärnten v Wolfsbergu, četrto pa 11. aprila 2015 ekipa Slovenija v Novem mestu.  Prvo tekmo četrtega kroga sta odigrali ekipi iz drugega dela lestvice – Slovenija in RSV Kärnten. Po uvodnem zadetku Slovenije so Avstrijci pokazali nekoliko boljšo igro in ob polčasu vodili za dve točki. V nadaljevanju tekme je bilo veliko nervoze in zgrešenih metov. No, v zadnji četrtini so slovenski igralci pod taktirko trenerja Gregorja Vodenika le strnili vrste, povedli za 10 točk, vendar pa v zadnjih minutah tekmo s težavo dobili (69:67).  Sledila je tekma ekip iz prvega dela lestvice  – KKI Vrbas in KKI Zagreb. Najboljša ekipa z vrha lestvice KKI Vrbas je povedla z 10:0 in v nadaljevanju tekmo suvereno in z visoko koš razliko pripeljala do končnega rezultata 72:41.

Favorit suvereno

V tretji tekmi sta se pod koši srečali ekipi RSV Kärnten in KKI Zagreb. Avstrijska ekipa se je Hrvaški dokaj dobro upirala, saj je le-ta v prvem polčasu vodila le za dve točki. V drugem polčasu so povedli Avstrijci, nato pa sta se ekipi izmenjavali v vodstvu. V zadnjih minutah je več moči imela ekipa KKI Zagreb, ki je nasprotnika ugnala z rezultatom 73:69. Zaključna tekma med moštvi KKI Vrbas in Slovenije je zmago prepričljivo prinesla favorizirani ekipi KKI Vrbas, ki je v letošnji sezoni dosegla 12 točk. S tem je ponovila lanskoletni uspeh in tudi v sezoni 2014-2015 osvojila najvišjo lovoriko. Domov je ponovno odnesla tudi prehodni pokal. Prepričljivo je vodila vso tekmo in slavila z rezultatom 74:50.
Tekme je spremljal tehnični delegat Milan Lukan, sodila pa Mitja Dečman (SLO) in Saša Lakić (BiH).

KONČNE UVRSTITVE – prvo mesto KKI Vrbas (12), drugo KKI Zagreb (10), tretje Slovenija (8), četrto RSV Kärnten (6).

Dva vozička za košarkarje

Ob zaključnem tekmovanju sedme sezone regionalne NLB Wheel lige so košarkaše in goste nagovorili: vodja poslovalnice Nove ljubljanske banke Novo mesto Alojzija Glavač, podpredsednik ZPS Damjan Hovnik in vodja lige Gregor Gračner.  Sledila je razglasitev rezultatov ter podelitev pokalov in medalj. Pokale so prejele vse štiri ekipe in Ademir Demirović kot najboljši strelec lige v sezoni 2014-2015 (147), zlate, srebrne in bronaste medalje pa igralci najboljših treh ekip.
Generalni pokrovitelj – Nova ljubljanska banka – je tudi ob letošnjem zaključku sezone poklonil dva košarkarska vozička dobavitelja Soča Oprema. Dragoceni darili sta dobila igralec ekipe Slovenije Jani Učakar in igralec ekipe KKI Vrbas Pero Kuzmanovič. Podelila ju je vodja poslovalnice NLB Novo mesto Alojzija Glavač. Regionalno NLB Wheel ligo je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije vodil Gregor Gračner, medijski pokrovitelj je bila Kosarka.si

 

 

Print Friendly, PDF & Email