Danes se v Berlinu začenja močan mednarodni miting, kjer bodo slovenske barve branili Jaka Gimpelj, Darko Đurić, Aleš Sečnik in Julijan Janez Križaj. Nad njimi bosta bdela trenerja Aleš Kuhar in Dragana Sterdjević.

150415_plavanje_berlin_00

Premagal krizo

»Prva tekma sezone zame, namenjena preverjanju forme, ki trenutno deluje bolj slaba. Temu je botrovalo nekaj zdravstvenih težav v februarju in zelo naporen urnik aktivnosti. V koncu marca sem bil v globoki plavalni krizi, toda forma se počasi vzpenja. Glede na vse v Berlinu večjih pričakovanj nimam. Cilj pa je odplavati trenutni maksimum in pogledati, kaj nam manjka in to na pripravah za Split, kjer bom lovil norme za SP, popraviti,« je povedal pred odhodom Aleš Sečnik.

»Po dolgem času bo na nastopil na res močni tekmi. Za nama je daljše obdobje, kjer so se menjali težki treningi in razne bolezni (prehladi,…), zato nisva uspela narediti vsega zastavljenega, kljub temu je tekma dobrodošla, saj bo razbila monotonost obdobja. Tekmo jemljem kot vmesni cilj do Splita (16.-17.5.) kjer pričakujem, da bo dobro pripravljen in bo odplaval norme za SP, seveda če bo že ta konec tedna kakšna padla toliko bolje, kot rečeno, pa je to samo vmesna postaja v ključnem mesecu dela, saj 24.4. odhajava na priprava, kjer bova izpilila formo,« dodaja o Sečnikovi formi še njegov trener Kuhar.

:: Berlin 2015 (uradna spletna stran)

:: Neposredni videoprenos iz Berlina

Kam sodi

Julijan plava v kategoriji SB9 (prsno) in S9 (prosto), trenerka Dragana Sterdjević pa pred tekmo pravi, da Julijan še zmeraj okreva po bolezni pred nekaj tedni, zato previsoki cilji niso realni. »Želiva izboljšati njegove osebne rekorde in predvsem dobiti povratno informacijo, kje se gibljejo njegovi rezultati na svetovni lestvici, saj je Julijan v svoji kategoriji pri nas brez konkurence,« še doda Dragana.

Print Friendly, PDF & Email