Zadnji dan mitinga v Berlinu je slovenska reprezentanca zabeležila izjemne rezultate. Aleš Sečnik je zmagal na 50m delfin s časom 1.22,97, za kar je prejel 968 točk. S 50m hrbtno je Sečnik opravil v času 1.54,11, kar je bilo dovolj za 4. mesto.

Zahvala navijačem

»S prvo tekmo v sezoni sem izjemno zadovoljen, saj po vseh težavah, ki so me v zadnjem obdobju spremljale, ni bilo pričakovati tako dobrega plavanja. Sedaj se odpravljam na priprave, kjer bom nadgradil trenutno formo. Hvala za podporo navijačem, ki ste moje nastope spremljali preko interneta in ste bili moja desna roka,« je povedal po koncu tekmovanj Sečnik.

:: Fotogalerija iz Berlina

Hvaležen za podporo

Darko Đurić je bil na 100m prosto (1:33,71) tretji, na 50m delfin pa 2. (46,37): »Za ta obdobje sem zadovoljen z rezultati. Norme za POI so potrjene, s tem tudi izpolnjen cilj. Vsekakor pa sem na zadnjih dveh tekmovanjih videl nekaj pomanjkljivosti, ki jih bom v prihajajočih treh mesecih na treningih tudi odpravil. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem, ki me na moji športni poti podpirate,« je povedal Darko.

Jaka Gimpelj je plaval na 100m prosto, s to razdaljjo je opravil v 1:13,36, na 50m hrbtno pa je s časom 40,95 deveti. »Glede na obseg treningov, ki je zaradi bolezni šepal, sem z rezultati zadovoljen. V prihodnji si želim še povečati število treningov, tako, da bi poskušal odplavati kakšno normo za večje tekmovanje,« je sklenil Jaka.

Več o mitingu v Berlinu:

:: Sečnik do norme za svetovno prvenstvo

:: Sečnik in Đurić 10.

:: Sečnik in Križaj po težavah odločno v bazen

:: Slovenski kvartet v Berlinu

:: Berlin 2015 (uradna spletna stran)

:: Neposredni videoprenos iz Berlina

Print Friendly, PDF & Email