Danes ponoči je slovenska kegljaška reprezentanca slepih in slabovidnih iz svojega baznega tabora na Okroglem pri Kranju odpotovala na 3. svetovno prvenstvo v Rakovice na Slovaško.

140610_kegljanje_00Številna postava

Ekipa je dosedaj najštevilčnejša, saj je vpoklicano 15 tekmovalcev in tekmovalk, v vseh treh kategorijah. Ženske bodo nastopile v naslednji postavi: V kategoriji B1 nas bo zastopala Karmen Vogrič iz Nove Gorice, v kategoriji B2 Alojzija Pirc iz Škofje Loke in Mariborčanka Danica Padežnik, v kategoriji B3 Celjanka in hkrati kapetanka ženskega dela Marija Fras in Kranjčanka Zdenka Benedik. Med moškimi pa bodo nastopili v kategoriji B1 Ljubljančan Mitja Osolnik, Izolan Safet Baltić in Darjo Vogrič iz Nove Gorice. V najštevilčnejši kategoriji B2 pa Jože Lampe iz Kranja, Igor Žagar iz Ljubljane, Celjan Jakob Vodušek in Koprčan Tomaž Furlan. V KB3 pa brata Marijan Žalar iz Kranja (kapetan moške ekipe) ter Mitja Žalar s Ptuja ter Mirko Rus iz Ljubljane.

Ambiciozno

Poleg naštetih tekmovalk in tekmovalcev so na pot odšli še spremljevalci Nina Kramar, Nataša Fortunat in Roman Hočevar, trenerka Silva Fleischman in njen pomočnik Franci Pirc. »Cilji odprave so doseči dobre rezultate predvsem v ekipnem delu, kjer v obeh konkurencah pričakujemo kolajni. Če bomo to dosegli v ekipnem delu, se bo med posamezniki že sprostilo napeto vzdušje in se tudi tam razveselimo kakšne medalje. Samo tekmovanje se začne v ponedeljek z otvoritvijo in ekipnim delom za ženske. O vsem vas bom sproti obveščal,« še zapiše Franci Pirc.

 

Print Friendly, PDF & Email