Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite v teh dneh v Themarni Laško organizira izobraževalno informacijske delavnice za športnike invalide in njihove trenerje. Namen srečanja je zagotavljanje podpore športnikom pri pripravah na njihova največja tekmovanja ter zagotavljanje informiranosti in o pomembnih vsebinah za izboljšanje nastopanja in pripravljenosti.

V ta namen so organizirane številne izobraževalne delavnice na temo psihologija športa, spremljanje športnikove pripravljenosti, prehrana športnikov, anti doping, marketing in odnosi z javnostmi, ravnanje športnikov s financami. Program se izvaja ob podpori Fundacije IPC Agitos in FIHO.

:: Fotogalerija iz Laškega

Po uvodnem nagovoru predsednika Damijana Lazarja, predsednika ZSIS POK, je o financah športnikov predaval Miha Urek (Playsmart), o antidopingu in SLOADO je govoril Gal Jakič, o psihološki pripravi športnikov pa dr. Tanja Kajtna. Danes bodo predavali še dr. Boro Štrumbelj in dr. Katja Tomažin (Spremljanje športnikove pripravljenosti – meritve in svetovanja), dr. Nada Rotovnik Kozjek o prehrani vrhunskih športnikov, o marketingu in sponzorstvih športnikov Dijana in Viktor Vittureli, o medijski pojavnosti pa Gal Jakič.

Print Friendly, PDF & Email