Alen Kobilica je skupaj s sotekmovalcem Jaroslavom Kovačičem na evropskem prvenstvu zasedel 2. mesto. Naslov je šel v Ukrajino. Kot pa smo poročali, bi bilo zlato slovensko, če ne bi Kobilica in Kovačič dobila deset sekund časovne kazni.

1107_kobilica_alen_00

Zakaj kazen?

Alenova in Jaroslavova čelada sta bili pravilno postavljeni, a sta ju tekmovalki med prihodom v menjalni prostor nehote brcnili ven iz omejenega Alenovega prostora za menjavo. To so opazili sodniki in kaznovali slovenski dvojec. Po pritožbi Slovenije so sodniki priznali zmoto, a hitro našli novo domnevno napako: neopren naj bi gledal nekaj centimetrov ven iz košare. »Neopren je gledal nekaj centimetrov iz za to omejenega prostora, a ni motil nobenega tekmovalca saj je bil izven tekmovalnega prostora,« še povedo v taboru Alena Kobilice.

Po koncu prvenstva

“Pričakovanj pred odhodom na evropsko prvenstvo nisem skrival, želel sem si osvojiti medaljo. Domov se vračam s srebrom, ki ima nekoliko grenak priokus, saj mi je zlato ušlo le za 3,7 sekunde. Po tem ko sva z Jaroslavom vodila skozi celotno tekmo in suvereno tekla zmagi naproti. Zadnjih 100 metrov pred ciljem sva morala zaradi doslej še vedno nepojasnjenih razlogov odslužiti 10-sekundno kazen. Sodnik nama je namreč prisodil napako pri menjavi, ki je imela za posledico odvzem naslova evropskega prvaka. Vložili smo pritožbo, saj menimo, da je bila kazen neupravičena. A kljub vsemu se vračam srečen in ponosen na nov zgodovinski uspeh in prvo medaljo z evropskih prvenstev v paratriatlonu za Slovenijo nasploh. Hvala moji ekipi, sponzorjem in vsem ljubiteljem športa,” je po koncu tekmovanj povedal Kobilica.

:: Uradni rezultati evropskega prvenstva v Ženevi

1207_kobilica_medalja_00

Print Friendly, PDF & Email