Slovenska plavalna reprezentanca je danes pripotovala v Glasgow, kjer se v jutri, v ponedeljek, začne svetovno prvenstvo. Naše barve bosta branila Darko Đurić in Ales Sečnik.

1207_glasgow_01

Verjame v Darka

Boro Štrumbelj, glavni trener in vodja odprave, je pred tekmovanjem optimistično razpoložen. »Darko in njegov trener Aleš Kramar sta dobro delala, forma se je stopnjevala. Pričakujemo izide oz. osebne rekorde. To bo pomenilo najvišje uvrstitve. Kako bo to, bo odvisno od konkurence. Trenutno je Darko na lestvicah do petega mesta. A sem prepričan, da se lahko vmeša v boj za medalje. Tudi kako kolajno pričakujemo!« je jasen Štrumbelj, tako pa razmišlja tudi Darkov osebni trener Aleš Kramar, ki je bil danes z Darkom že na bazenu.

Pred dvema letoma tri medalje

Spomnimo: Darko Đurić je blestel na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma. V Montrealu je postal svetovni prvak na 50m delfin in 100m prosto, na 200m prosto pa je bil srebrn. Boro Štrumbelj ob tem opomni, da se Darko vedno zna zbrati za velike tekme.

»Aleš je dobro delal, žal pa ni na sporedu 50 metrov delfin za njegovo skupino. Vsaj preboj v finale bo lep dosežek. Pričakujem pa, da bo plaval osebne rekorde,« pa je Štrumbelj namenil nekaj besed Sečniku, ki pa je imel v zadnjem času vnovič obilo zdravstvenih težav.

:: Rezultati in urniki na SP v Glasgowu

:: Videoprenos tekmovanja iz Glasgowa

Sečnikove težave

Njegov trener Aleš Kuhar je razkril, da se je ponovilo vnetje sluhovoda, zato so pričakovanje nekoliko nižja. »Celotno sezono sva iskala kompromise pri oblikovanju programa dela. Želiva si, da bo plaval podobne rezultate kot v Berlinu. Velika želja je, da se Alešu stanje končno stabilizira, ter da novo sezono začneva z dobro saniranim imunskim sistemom. Na tej podlagi bova lahko gradila rezultate, ki ga bodo peljali v Rio,« je jasen Kuhar, Aleš pa bo plaval na 50 m prosto in 50 m hrbtno.

»Forma ni taka, kot bi želel. Tudi zadnja dva dneva ni bilo nič boljše. A tudi v Berlin nisem šel z velikimi pričakovanji, pa se je izvrstno izšlo. Žal pa velikih obetov ne morem imeti, saj so mojo paradno panogo, združili s skupino S3 in mi že takoj vzeli možnost za medaljo. Bom pa dal vse od sebe,«
sklene Sečnik.

Slovenski nastopi v Glasgowu:

13.7.
Darko Đurić 200m prosto

14.7.
Darko Đurić 50m prosto

16.7.
Darko Đurić 100m prosto in 50m delfin
Aleš Sečnik 50m prosto

18.7.
Aleš Sečnik 50m hrbtno

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE

Print Friendly, PDF & Email