Plavalec Darko Đurić je s sedmim in osmim mestom sklenil nastop na svetovnem prvenstvu v Glasgowu. Na 100m prosto je svetovni prvak postal Korejec Giseong Jo (1:22,.85), Đurić je bil 7. (1:30,05). Na 50m delfin je bil 8., prvak je postal Brazilec Daniel Dias s časom 35.51, Đurić je s progo opravil s časom 43.04. Aleš Sečnik je zaključil 50m prosto na 18. mestu z rezultatom 1:25,06.

Pohvala Darku

1607_duric_darko_02

»Rezultatsko se je Darko ponovno približal svetovnemu vrhu in z zagnani delom se ponovno lahko nadejamo dobrih novic iz Ria. To rezultati nas navdajajo z optimizmom. Nismo zaostali veliko za medaljo. S trdim delom bo vse mogoče,« je nastop Đurića ocenil selektor in vodja odprava Boro Štrumbelj.

»Končni izkupiček sta dve šesti, sedmo in osmo mesto ter vsi najboljši osebni izidi sezone. Sicer sem rezultatsko pričakoval več, a se mi za razliko od svetovnega prvenstva pred dvema letoma ni poklopilo popolnoma nič. Tako pač v športu je, enkrat si na vrhu, drugič ne. Sedaj sledi nekaj dopusta, nato pa se bom vrnil v bazen. Drugo leto maja me čaka evropsko prvenstvo, septembra pa nastop na paraolimpijskih igrah. Delal bom za medalje, če pa mi višje sile to preprečijo, bom pa vsekakor zadovoljen z osebnimi rekordi. Rad bi se zahvalil vsem ki me podpirate, plavalnemu klubu Gorenjska banka Radovljica, Zvezi za šport invalidov Slovenije, Finančni upravi RS, drugim sponzorjem in navijačem,« pa je svoje nastope ocenil Darko.

Mešani občutki

»
S svojim prvim nastopom nisem ne zadovoljen, ne razočaran. Čas je popolnoma realen glede na vse peripetije v zadnjem času. Na žalost tak čas pomeni samo 18. mesto v združeni kategoriji. Sem pa zelo razočaran nad dejstvom, da so tekme odločene že pred prvenstvom, glede na to da mi kot po tekočem redu združujejo kategorijo na zadnjih prvenstvih in me s tem prikrajšajo za fair boj. V nedeljo še moja neparadna disciplina na 50m hrbtno. Dal bom svoj maksimum, da v stilu zaključim to sezono. Hvala navijačem za spodbudo!!! Super ste kot vedno,« pa je po svojem nastopu povedal Aleš Sečnik.

1607_secnik_ales_00

:: Rezultati in urniki na SP v Glasgowu

:: Videoprenos tekmovanja iz Glasgowa

Slovenski nastopi v Glasgowu:

19.7.
Aleš Sečnik 50m hrbtno

 

Print Friendly, PDF & Email