Slovenska kolesarska reprezentanca je tudi na tekmi svetovnega pokala v nemškem Elzachu prišla do točk UCI. Zato je dvakrat poskrbel Primož Jeralič, ki je v kategoriji H5 v petek na kronometru in v soboto na cestni dirki zasedel 6. mesto, za kar je dobil po 14 točk. Marko Sever (H3) je kronometer sklenil na 21. mestu, na petkovi cestni dirki pa je bil 13. Kot zadnji med slovenskimi predstavniki je na cestni dirki nastopil Roman Pongrac (C2), ki je moral prevoziti 12 krogov v skupni razdalji 55 kilometrov. V močni konkurenci je zasedel 14. mesto.

:: Fotogalerija s cestne tekme

Tehnično zahtevna proga

»Kolesarji so to pot nastopili na tehnično zelo zahtevni progi, speljani po mestnem jedru. V 10 krogih so prekolesarili skupno 45 kilometrov,« je po koncu drugega tekmovalnega dne povedal trener in vodja reprezentance Aleksej Dolinšek.

Zdaj na SP

»Tekmo svetovnega pokala zaključujemo z nedeljskim nastopom Romana Pongraca v kategoriji C2. V ponedeljek sledi selitev v švicarski Nottwil, kjer bo od torka naprej potekalo svetovno prvenstvo v parakolesarstvu!« je še dodal Dolinšek.

Print Friendly, PDF & Email