V Los Angelesu so se začela tekmovanja na igrah specialne olimpijade, Slovenija pa že ima prve medalje, zanje gredo zasluge plavalcem. Plavalci so opravili več kot dobro na 100 m razdalji v prostem slogu. Ema Škrlj je kot prva od naših štartala in osvojila prvo medaljo na teh igrah in to kar zlato. Za njo je do zlata priše še Damjan Gerič, 5. mesto je zasedla Anito Močnik, bronast pa je bil Žiga Kos. Danes jih čaka boj za medalje v štafeti 4×100 m prosto.

2807_medalja_los_angeles_00

Nogometaši proti Avstriji

Na drugi h tekmovališčih je bilo mirneje. Atleti so imeli predtekmovanja v metu kopja in teku na 200 m. Kolesarji so opravili s predtekmovanji. Balinarji, nogometaši in igralci namiznega tenisa so imeli prost dan. Danes začnejo tudi judoisti s predtekmovanji, atleti še nimajo finala. Nogometaši se bodo ob 11. uri po lokalnem času (ob 20. uri po našem) ponovno pomerili za razvrščanje v skupine z našimi severnimi sosedi, s kateri so pred dvema dnevoma igrali neodločeno 0:0. V boj za medalje se podaja tudi kolesar Jan Lukanič in to na najdaljšo razdaljo – 25 km.

:: Uradni Twitter iger Los Angelesu

Zimske igre v Schladmingu

Vodja slovenske delegacije, predsednik Ljubomir Miličević, se je udeležil tudi predstavitve Zimskih svetovnih iger v Schladmingu na avstrijskem konzulatu v Los Angelesu. Med drugimi sta se slovesnosti udeležila prvi mož svetovnega specialno-olimpijskega gibanja Timothey Shriver ter legenda specialno-olimpijskega gibanja Arnold Schwarzenegger.

Print Friendly, PDF & Email