Drevi bo padel zastor na Poletne svetovne igre specialne olimpijade v Los Angelesu. Skoraj vsi od 24 športnikov so se okitili z medaljo, nekateri z dvema, nekateri s tremi. Najuspešnejši športnik je plavalec Damjan Gerič z dvema zlatima in bronom iz štafete. Danes se bodo še poveselili na sklepni slovesnosti, v domovini pa jih bomo sprejeli v torek, 4. avgusta, ob 13. uri v parku Tivoli.

Zadnji tekmovalni dan sta bila najuspešnejša balinarja Brigita Grom in Božidar Lušina, ki sta v mešanih dvojicah osvojila zlato. Druga dvojica – namiznotenisača Franja Pšeničnik in Matej Sirk sta bila prav tako v mešanih dvojicah druga. Še eno srebro je pridal Martin Dernovšek, ki ga je prav v zadnjem skoku preskočil dolgonogi Senegalec in je bilo njegovih 518 cm dovolj za drugo mesto. Le nekaj ur zatem je s kolegi iz reprezentance (Bine Koren, Neža Perdih in Vanja Zelenik) pritekel do brona v zadnji disciplini iger – štafeti 4×100 metrov. 

Skupno se okoli vratov slovenskih športnikov kiti 8 zlatih ter po 9 srebrnih in bronastih medalj. Tokratna ekipa je kar za 6 odličij prehitela istoštevilčno delegacijo, ki je Slovenijo zastopala pred štirimi leti. Sklepna slovesnost bo priložnost za praznovanje dosežkov ter druženje vseh akterjev teh uspešnih iger, ki so še enkrat več pripomogle k inkluziji oseb s posebnimi potrebami. 

:: Ažurneje na FB profilu Specialci.

0208_slovenske_medalje

:: Doseženi rezultati – LA 2015 (xlsx / 12.61 kb)

Print Friendly, PDF & Email