V Ljubljano je danes dopotovala ekipa Specialne olimpiade Slovenije, ki je na poletnih svetovnih igrah v Los Angelesu osvojila 26 medalj v atletiki, plavanju, balinanju, kolesarstvu, judu, namiznem tenisu in nogometu. Ekipo pod vodstvom predsednika SOS Ljubomirja Miličevića so pozdravili številni navijači, ki so jih bili tekmovalci po enodnevnem potovanju zelo veseli. Roko sta jim stisnila tudi predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja Damijan Lazar in direktorica Zveze Sožitje Mateja de Reya.

0408_specialna_olimpiada_00 Med slovenskimi športniki se je najbolj izkazal Damijan Gerič, ki je v plavanju osvojil tri medalje.

Ljubomir Miličević, vodja delegacije:
»Igre so bile  nabite s pozitivno energijo, ki jo prinašajo tekmovalci, in se je prav vsi, ki smo tako ali drugače zraven, nalezemo. Napisanih bo veliko lepih zgodb, ki bodo morda komu spremenile življenje, sklenjeno veliko novih prijateljstev, ki bodo mogoče ostala. In ko označimo igre za uspešne, je to prav zaradi te pozitivne energije, ki se dotakne vsakogar.«

Več o LA-ju:

:: Doseženi rezultati – LA 2015 (xlsx / 12.61 kb)
:: Ažurneje na FB profilu Specialci.

 

Print Friendly, PDF & Email