Drugi tekmovalni dan finala svetovnega pokala v parakolesarstvu je potekal v kraju Pietermaritzburg. Prestolnica pokrajine Kwazulu Natal v Južnoafriški republiki sicer pogosto gosti mednarodne športne dogodke, med drugim svetovno prvenstvo v BMX, finale UWCT kolesarskega prvenstva za amaterje, sloviti Comarades ultramaraton in druge.
Zmaga ostala doma
Na cestni preizkušnji so se danes pomerili ročni kolesarji in kolesarske. V kategoriji MH5, kjer imamo Slovenci edinega predstavnika na tem tekmovanju, je Primož Jeralič osvojil 7. mesto in s tem nove UCI točke. V kategoriji je sicer zmagal domači favorit Ernst van Dyke, sledil je nizozemec Tim de Vries in nekoliko presentljivo Avstralec Stephen Tripp. Ameriški favorit Sanchez je po tehnični težavi skoraj odstopil, nato pa nadaljeval in na koncu osvojil neverjetno 4. mesto.

tiff infomation

V boju za Rio
“Z uspešnim tekmovalnim nastopom na finalu svetovnega pokala je Primož Jeralič tudi utrdil pozicijo v skupni razvrstitvi, kar je pomembno za kvalifikacije na paraolimpijske igre v Riu prihodnje leto. Slovensko parakolesarsko reprezentaco v septembru čakata še dve tekmovanji ranga UCI C1, kjer bo potekal boj za nove UCI točke. Prihajajoči vikend poteka tekmovanje evropskega pokala v Beogradu, zadnji vikend septembra pa v Pragi,” pove trener Aleksej Dolinšek.
Print Friendly, PDF & Email