Alen Kobilica je z ekipo (trener Grega Nahtigal, sotekmovalec Mitja Mori) odpotoval v ZDA, kjer ga jutri, v petek, 18.9., čaka nastop na svetovnem prvenstvu v paratriatlonu.

1709_kobilica_alen_00

Padec med pripravami

»Po evropskem prvenstvu sem si vzel nekaj odmora. Potem smo spet začeli z vadbo. Nastopil sem na dveh domačih tekmah,« Alen razkrije, kako je minil čas od evropskega prvenstva, kjer je osvojil srebrno medaljo, pa do odhoda v ZDA. Vmes je bilo tudi nekaj smole, 23.8. je na tekmi v Ljubljani utrpel poškodbo. S sotekmovalcem Mitjo Morijem sta padla pri vožnji s kolesom. Razlog padca je bila počena zračnica.  »Imel sem nekaj težav z ramo, zato nisem mogel takoj plavati. Smo pa bili drug dan že na treningu, da smo takoj razbili strah,« opiše občutke Alen, ki ga je težje poškodbe obvarovala tudi čelada.

:: Več o svetovnem prvenstvu v Chicagu

Tekma že zjutraj

Rama je tako okrevala, da je Alen lahko zadnje dneve tudi plaval, udeležil pa se je tudi prvega državnega prvenstva v paratriatlonu (5.9). »Počutim se dobro, malce je težav z jetlagom, pa še tekma je zelo zgodaj, ob 7. uri po lokalnem času,« Alen navrže nekaj dejstev, s katerimi se sooča. Pred njima je 750 metrov plavanja, 20 kilometrov kolesarjenja in pet kilometrov teka.

»Progo smo teoretično preučili že v Sloveniji, praktično pa v teh dneh. Posebnost tekme je plavalni del (plavalo se bo v jezeru Michigan), kjer bomo opravili s 750 metri, ne da bi pri tem zavili. Štartni in menjalni prostor ne bosta na isti lokaciji,« doda Alen.

Po medaljo

»Želiva do medalje! Le ta mi še po zmagi v svetovnem pokalu in odličju z EP še manjka,«
Kobilica ne skriva ambicij v tekmi, ki bo potekala v predelu Chicaga, imenovanem Grant Park Buckingham Fountain.

Print Friendly, PDF & Email